Música
Cultura 22/12/2014

Sabina nega que el seu "cangueli" fos pel pagament de més de 3 milions a Hisenda

El representant del cantautor assegura que el conflicte, que va succeir fa vuit mesos, ja es va solucionar

Efe
1 min
Joaquín Sabina durant el concert en què va patir un atac de pànic escènic a Madrid / ALBERTO MARTÍN (EFE)

MadridEl "cangueli" de Joaquín Sabina el passat 13 de desembre a l'escenari del Barclaycard Center de Madrid no va ser motivat pel pagament de més de 3 milions d'euros a Hisenda com a conseqüència d'una diferència de criteri en les liquidacions fiscals dels últims exercicis. Així ho ha declarat el seu representant, José Navarro, conegut com 'Berry', que ha qualificat d'"oportunista" i "capciosa" la teoria del diari El Mundo. Navarro també ha criticat la filtració des d'un organisme públic: "S'han passat pel clatell la Llei de Protecció de dades". A més, ha aclarit que es tracta d'un conflicte que va succeir fa vuit mesos i que es va solucionar amb el pagament de la quantitat requerida.

"Per pledejar amb Hisenda, el primer que cal fer és posar els diners. Això està fet. Si guanyem, ens ho hauran de tornar", ha afegit. Aquest problema es remunta a la diferència de criteri fiscal, en què el fisc espanyol va començar recentment a considerar que els cantants o actors que creen societats per facturar com empreses, ho fan amb l'objectiu d'evadir impostos, quan aquest procediment abans es considerava correcte.

El cantautor ha hagut de pagar "3 milions i escaig" d'euros, segons el representant. "Hi ha demores de pagament i altres variables que fan molt difícil el seu càlcul", ha dit. Sabina actuarà aquests dilluns i dimarts al Palau Sant Jordi de Barcelona, dins la mateixa gira, després de l'atac de pànic escènic que no li va permetre acabar un concert a Madrid.

stats