Cinema
Cultura 09/01/2012

Qui s'amaga sota la màscara de Darth Vader?

Actors de rostre anònim donen vida a alguns dels mites més celebrats del cinema i la televisió, com ara Chewbacca, Gollum o Homer Simpson

Xavi Serra
1 min
Bob Anderson, que va interpretar Darth Vader en les escenes de lluita amb espases làser, va morir l'1 de gener.

BarcleonaLa mort de Bob Anderson, l'actor que feia de Darth Vader en les escenes de les lluites d'espases làser, posa sobre la taula una pregunta: qui s'amaga sota la màscara d'alguns dels personatges més importants de la història del cinema?

Peter Mayhew, per exemple, va ficar-se dins de la disfressa del wookie Chewbacca en totes les aparicions del personatge a la saga galàctica. Un guió en vies de rodar-se explica la història del rodatge de La guerra de les galaxies des del punt de vista de l'actor que encarnava el fidel i pelut company de Han Solo.

Tampoc és conegut el rostre d'Andy Serkis, però ell ha donat vida a personatges tan importants com el Gollum d'El senyor dels anells, el King Kong de la nova versió de Peter Jackson i el protagonista del recent L'origen del planeta dels simis. La Fox està fent campanya per tal d'aconseguir la nominació de Serkis per aquesta darrera pel·lícula en la propera edició dels Oscar.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats