Art
Cultura 28/11/2012

El millor fotoperiodisme arriba al CCCB amb la vuitena exposició de World Press Photo

El fotògraf català Samuel Aranda, guanyador de la màxima categoria del concurs, ha presentat la fotografia guanyadora i l'exposició '#després de la primavera'

Ara
1 min
La fotografia guanyadora de Samuel Aranda

BarcelonaEl World Press Photo 2012 ha arribat finalment a Barcelona i aquest any ho ha fet amb un fotògraf català com a guanyador de la màxima categoria del concurs, Samuel Aranda (Santa Coloma de Gramenet, 1979). Sota el lema 'Material sensible', l'exposició del CCCB aplega les 156 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional. Aranda, que ha guanyat amb una fotografia presa a una mare i un fill durant les revoltes del Iemen, ha criticat el tracte del fotoperiodisme en mitjans espanyols i ha explicat que va presentar la fotografia guanyadora a una capçalera catalana i li van dir que "no tenia res d'especial". El fotoperiodista ha presentat també l'exposició '#després de la primavera'.

A l'edició del World Press Photo 2012 hi han participat 5.247 fotògrafs –dels quals 217 eren de nacionalitat espanyola–, amb més de 100.000 imatges classificades en deu categories: retrats, personatges d'actualitat, temes d'actualitat, notícies d'actualitat, esports, temes contemporanis, vida quotidiana, arts i entreteniment i naturalesa. Ha estat en aquesta última categoria que l'eivissenc Joan Costa ha guanyat el segon premi amb la fotografia d'un minúscul organisme marí.

stats