Museus
Cultura 13/01/2011

El museu d'història del moviment gai obre portes a San Francisco

S'hi exposen objectes que van pertànyer a Harvey Milk, el primer polític obertament gai d'Estats Units

Afp
1 min
Objectes de Harvey Milk

San FranciscoSan Francisco acull des d'avui el primer museu dedicat al moviment gai als Estats Units. El Museu d'Història Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual s'ha ubicat al Castro, el barri de la comunitat gai per antonomàsia i que s'identifica amb l'alliberració queer.

Entre d'altres peces, s'hi poden trobar unes ulleres roses, uns texans o un megàfon que van pertànyer a Harvey Milk, el primer polític nord-americà electe obertament gai. El seu assassinat el 1978 el va convertir en una icona de San Francisco i un referent de la reivindicació dels drets dels homosexuals. El museu, que s'alimenta en bona part de les donacions, també alberga documents gràfics com fullets, fotografies o portades de diaris, caixes de mistos i joguines sexuals.

"Hem fet el possible per captar la riquesa, diversitat i sorpresa del moviment gai, lesbià, bisexual i transexual", ha explicat Paul Boneberg, director executiu del GLBT Historical Society. El museu de Califòrnia segueix el referent del Schwules Museum de Berlín, que va obrir les portes el 1985, i és el segon al món dedicat al gènere.

stats