Cultura 03/09/2014

El recinte modernista Sant Pau i l'Esmuc acolliran II Festival Life Victoria

El baríton alemany Roman Trekel inaugurà la cita musical dedicada al lied el 2 d'octubre

Efe
1 min
El baríton Roman Trekel

BarcelonaEl recinte modernista de Sant Pau i l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) acolliran del 2 a l'11 d'octubre el II Festival Life Victoria Barcelona, de la fundació Victoria de los Ángeles, que ret homenatge a la soprano barcelonina combinant el seu amor al lied, l'excel·lència i l'impuls als nous talents.

El Life Victoria Barcelona es divideix en el Life Concerts, que comptarà amb artistes de rellevància internacional, el Life New Generation Program, un programa per a joves intèrprets de gran qualitat, i la Life Akademie, que organitza activitats formatives paral·leles. La programació d'aquest any, sota el títol 'Els estats de l'ànima' i amb un increment al número d'activitats i dies, presenta algunes novetats gràcies a la bona acollida de la primera edició, segons han explicat Helena Mora, presidenta de la Fundació, i Enric Martínez-Castignani, director artístic de Life Victoria-Barcelona.

Hi huarà cinc recitals amb Roman Trekel, Marta Almajano, Nancy Fabiola Herrera i Adrian Thompson, un més que en la passada edició. I s'han previst taules rodones sobre el lied amb especialistes i compositors per formar i divulgar la música, i una Masterclass de Lied per a duos cantant-pianista.

Dins del programa de Life New Generation, dedicat a joves intèrprets de gran qualitat, s'oferiran tres duos d'artistes joves i actuacions just abans dels concerts amb els artistes principals del Life Concerts. L'organització espera que en aquesta segona edició se superin els mil assistents de l'any passat.

stats