SANT JORDI 2012
Cultura 23/04/2012

Editors i llibreters esperen un Sant Jordi que salvi el sector

Els gremis esperen contrarestar la caiguda de vendes continuada facturant aquesta diada entre els 17 milions d'euros de l'any passat i els 18,5 milions

Ara
2 min
El Sant Jordi del Palau de la Generalitat

BarcelonaTot i que les xifres de lectors són optimistes –segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura s'ha assolit la quota d'1 milió de lectors en català–, les de vendes de llibres no ho són gens –en els tres últims anys la facturació ha caigut un 11%–. Per això els gremis de llibreters i editors tenen les esperances posades en aquest Sant Jordi, un dia laborable en què no es preveuen pluges durant la major part del dia, ben diferent de l'any passat, que es va escaure en una setmana santa plujosa. L'objectiu és assolir, com a mínim, els 17 milions d'euros del 2011.

Les novetats editorials, generoses en quantitat i qualitat, hi ajudaran. Els qui parteixen amb més avantatge són noms com Rafel Nadal, Imma Monsó, Sebastià Alzamora, Lluís Llach, Jonas Jonasson, Eduardo Mendoza i Ruiz Zafón, que les darreres setmanes han passat pel rànquing dels més llegits de ficció, junt amb Ferran Adrià, Neus Català o Jordi Pujol, en no-ficció. Podeu fer la selecció del llibre que vulgueu comprar aquesta diada a partir de la tria dels 120 imprescindibles de l'ARA llegim. També podeu consultar al web on i quan signen els vostres autors favorits.

Al diari d'avui hi podreu trobar una vintena de pàgines dedicades a Sant Jordi.

- Hem fet una tria de 10 novetats de Sant Jordi que expliquen tot el segle XX.

- Us proposem llegir els articles d'Emili Teixidor, Joan-Lluís Lluís i Martí Gironell.

- Hem demanat a vuit personalitat de la cultura com Montserrat Carulla, Dolo Beltrán, Refree, Oriol Bohigas o Ferran Mascarell, quins llibres regalaran.

- Resseguim els millors sant Jordis de les últimes dècades a través d'Isabel-Clara Simó, Eduardo Mendoza, Sergi Pàmies, Mossèn Tronxo i Sílvia Alcántara, que van ser números 1.

- Us expliquem quines són les roses de moda i quins actes especials passaran durant el dia d'avui.

- I proposem un joc al llarg de tot el diari: hem inclòs a totes les capçaleres un inici de novel·la mític de la literatura universal. Es tracta que jugueu a endevinar-lo i poseu a prova la vostra cultura general.

stats