Art
Cultura 13/05/2011

Se subhasta 'Liz·5' de Warhol

En una setmana han sortit a la venda el quadre de Jakie, el primer autoretrat de l'artista i la pintura d'Elisabeth Taylor

Efe
1 min
'Liz·5', d'Andy Warhol

Nova YorkEl binomi Warhol-Taylor ha triomfat a la casa Phillips de Pure & Company. El retrat que el pare del pop art va fer de Liz Taylor s'ha venut per 26,96 milions de dòlars a Nova York, només dos mesos després de la desparació de l'actriu i en una setmana en què les peces de Warhol han protagonitzen totes les subhastes.

L'obra que l'artista va fer en amb col·laboració amb Jean-Michel Basquiat quan Taylor tenia 31 anys "és una joia, és Warhol en el seu millor moment", segons el director d'art contemporani de la firma, Michael McGinnis. "Té tot el que voldria qualsevol gran col·leccionista d'art dels segles XX i XXI" perquè agrupa constants com "el benestar, el sexe, els escàndols, la mort i Hollywood", ha afegit.

Durant molts anys la peça va formar part de la llegendària col·leccionió d'Ileana Sonnabend; el 2008, un any després de la seva mort, els hereus de la col·leccionista van vendre-la. Ara l'ha adquirit un comprador que s'ha fet amb més obres de Warhol, tot i que s'ha venut per sota de les expectatives. Ja ho assenyalava Warhol: "No paris atenció al que escriguin de tu. Només mesura-ho en polzades".

stats