CULTURA
Cultura 06/07/2012

Multa d'1,7 milions d'euros a l'SGAE per cobrar de manera abusiva a les bodes

La Comissió Nacional de la Competència considera que ha aplicat tarifes de manera indiscriminada

Efe
1 min

BarcelonaLa Societat General d'Autors i Editors (SGAE) continua aixecant polèmica per la poca transparència a l'hora de cobrar pels drets de propietat intel·lectual. Aquesta vegada ha estat la Comissió Nacional de la Competència qui ha imposat a l'SGAE una multa d'1,76 milions d'euros per aplicar tarifes indiscriminades pels drets que s'apliquen en els balls dels casaments.

Competència considera que l'SGAE ha abusat de la seva posició dominant en la gestió dels drets de propietat intel·lectual. La multa arriba després que tres restaurants denunciessin l'SGAE el gener del 2010 perquè consideraven que aplicaven unes tarifes abusives en els casaments. Competència considera que l'SGAE ha aplicat descomptes de manera discriminatòria i no transparent. Mentre que els membres de certes associacions, firmant contractes idèntics, tenien dret a bonificacions del 20% sobre la tarifa general, els restauradors individuals no podien gaudir d'aquestes reduccions, perquè ni tan sols coneixien aquesta possibilitat.

En un comunicat, l'SGAE ha anunciat que recorrerà la decisió de Competència, però que en cap cas es qüestiona el seu dret a cobrar als restauradors per utilitzar un determinat repertori musical en els casaments, batejos i comunions.

stats