Moda
Cultura 11/04/2011

Les soles vermelles són de Louboutin

El sabater s'ha querellat contra Yves Saint Lauren per utilitzar les soles pintades del mateix color, una patent de Louboutin des de 2008

Reuters
1 min

Nova YorkEl dissenyador de sabates i complements Christian Louboutin s'ha querellat contra la casa Yves Saint Lauren per incorporar el color vermell en les soles de les seves sabates. La demanda presentada en un tribunal de Manhattan podria ascendir al milió de dòlars pels danys ocasionats.

"Els acusats utilitzen unes sabates virtualment idèntiques a les Red Sole dels demandants, fet que pot causar confusió, error i decepció entre els possibles compradors", segons el plet. Louboutin ha sol·licitat a la marca de Gucci que deixi de vendre-les als mateixos establiments, però YSL encara no s'ha manifestat.

El 1992, Louboutin va pintar unes soles negres amb laca d'ungles vermelles i des de llavors s'identifiquen amb la marca; el 2008 es van registrar a l'oficina de patents d'Estats Units. "Mr. Louboutin és el primer dissenyador que ha desenvolupat la idea d'incorporar soles vermelles al calçat de dona", tot un sinònim de moda, celebritats –són les que les acostumen a lluir– i luxe: les sabates de Louboutin fàcilment superen els 1.000 $.

stats