Publicitat
Publicitat

Festival Esperanzah: "La solidaritat és la tendresa dels pobles"

La festa de l’economia solidària comença al Prat de Llobregat

El festival Esperanzah obra aquest divendres les seves portes. Fins al 15 d’octubre actuaran al Prat de Llobregat artistes com Txarango, Zoo, Gossos, Leo Bassi, Ivan Prado, l’Hora de Joglar i molts d’altres. El festival va sorgir durant l’estiu del 2007 quan un grup de persones vinculades a l’associació GATS (entitat que busca la transformació social) i al projecte Radiochango (plataforma de difusió de música mestissa i compromesa, que treballa temes de consciència social i col·lectiva per transformar la realitat) van decidir viatjar a Bèlgica, on des de feia 15 anys es celebrava el festival Esperanzah, un projecte que es nodreix d'una gran quantitat d’ONG belgues que el fan possible. D’aquí prové la idea de fer-lo en terres catalanes.

El festival té la intenció de generar i difondre la cultura a través d’un espai de reflexió per a la transformació social del món, amb música i activitats per a totes les edats, gèneres i condicions. Esperanzah fa una aposta per l’economia solidària i defensa una economia "socialment justa, políticament emancipadora, arrelada al territori, integradora de la diversitat i respectuosa amb el medi ambient". Forma part, també, de Cultura amb Causa, un moviment que reivindica la cultura com a eina de transformació social i en què també hi ha festivals com BarnaSants, Canet Rock, Clownia, Rototom i Festiclown.

El festival, que anys enrere havia sigut gratuït, té enguany un cost de 12 euros, que van íntegres al projecte i al compromís amb l’economia solidària. Esperanzah, a banda de concerts i un ambient festiu, també ofereix xerrades i actes de consciència social tant per a menuts com per a grans. El festival cada any proposa una temàtica diferent, i la d’enguany va dedicada a la solidaritat, amb la cèlebre frase de Gioconda Belli "La solidaritat és la tendresa dels pobles" com a lema. Aquesta idea engloba molts conceptes, com ara els refugiats, el racisme, la xenofòbia, el masclisme i el feminisme, l'educació i l’economia solidària.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT