MÚSICA
Cultura 11/03/2011

The Human League i Janelle Monáe, noves incorporacions al Sónar més global

El festival de música electrònica fa en aquesta edició una aposta decidida per la globalitat. Amb les últimes incorporacions l'organització dóna pràcticament per tancat un cartell en què ja destacaven M.I.A., Underwold, Cut Copy i Steve Reich

Redacció
2 min
Janelle Monáe

BarcelonaEl Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia ha confirmat avui una nova tongada d'incorporacions, entre les quals destaquen el grup britànic de synthpop dels 80 The Human League, la nova diva del soul Janelle Monáe, l'artista Chris Cunningham i The Aphex Twin. Les noves confirmacions s'afegeixen a un cartell que ja comptava amb la cantant britànica M.I.A., Underworld, Steve Reich, Magnetic Man, Cut Copy i Boys Noize.

El compositor Steve Reich serà l'encarregat d'encetar el festival al concert d'inauguració del dijous 16 de juny, mentre que els caps de cartell del Sónar Nit seran M.I.A., Aphex Twin, The Human League i Cut Copy (el divendres 17), i Underworld, Magnetic Man, Janelle Monáe i Chris Cunningham (la nit del 18). El concert de clausura, a càrrec d'Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, se celebrarà el diumenge 18 al Teatre Grec.

En la seva 18 edició el Sónar s'ha posat com a objectiu fer una radiografia de l'electrònica a nivell mundial. A les 103 actuacions confirmades fins al moment –que no es preveu que variïn gaire del que es veurà del 16 al 18 de juny–, hi ha artistes dels cinc continents, de diferents èpoques i estils, i des de talents incipients fins a figures consagrades. Com a mostra de les sonoritats d'avantguarda d'arreu del planeta, el Sónar portarà artistes com Die Antwoord, de Sudàfrica, els australians Cut Copy, els productors russos DZA i Mujuice, els japonesos Open Reel Ensemble, el mexicà Juan Son i els ritmes angolesos de Buraka Som Sistema, entre molts altres. En l'edició d'enguany també destaca la forta presència de músics nord-americans d'estils tan diversos com el funk, soul i hip-hop de Janelle Monáe, el new rap de Dominique Young Unique, el hip-hop d'Atmosphere o l'electrònica sofisticada d'un dels productors del moment, Nicolas Jaar. L'escena catalana estarà representada per Astrud i el Col·lectiu Brossa, Facto y los Amigos del Norte i EVOL.

SonarKids, la secció del Festival destinada a què fills i pares gaudeixen plegats de la música, se celebrarà el 19 de juny i comptarà amb actuacions i sessions de DJ –de moment estan confirmats el grup portuguès Buraka Som Sistema i el DJ Gilles Peterson–, a més de tallers, activitats i l'exposició OFFFMàtics.

stats