Oscars 2015: Les sorpreses d’una gala musical feta a mida per a Neil Patrick Harris

Debuta com a presentador dels premis de Hollywood en una cerimònia en què actuarà Lady Gaga

La 87a cerimònia dels Oscars estrenarà un nou mestre de cerimònies, Neil Patrick Harris. I com sempre que l’Acadèmia fa debutar un presentador, la tria s’ha de llegir en clau estratègica: el 2011, James Franco i Anne Hathaway servien d’esquer per atreure públic jove a la gala i el 2013 Seth McFarlane havia d’aportar incorrecció per respondre a l’èxit de Ricky Gervais als Globus d’Or. Les dues apostes es van considerar fallides i l’Acadèmia es va curar en salut els anys següents amb els repetidors Billy Cristal (2012) i Ellen DeGeneres (2014). Amb Harris, els Oscars tornen a voler seduir el target favorit dels anunciants -entre 20 i 40 anys- amb un nom conegut principalment per la sèrie Cómo conocí a vuestra madre, en què interpreta l’incorregible faldiller Barney Stinson. Però alhora s’asseguren un presentador amb taules, ja que Harris té un currículum impressionant com a mestre de cerimònies: dues edicions dels Tony, dues dels Emmy i fins i tot una dels Spike de videojocs.

Qui ha vist l’espectacular número musical amb què van arrencar els Tony del 2013 ja sap que Harris no es deixa intimidar pels reptes. És un presentador físic, un xòuman total capaç de cantar, ballar i fer trucs de màgia, sempre amb un sentit de l’humor ràpid i amable. No va ser la primera opció de l’Acadèmia, que abans va trucar a la porta de Chris Rock i Julia Louis-Dreyfus. Però amb Harris, els productors de la gala han reforçat l’apartat musical encarregant als oscaritzats compositors del Let it go de Frozen un número musical que s’anomenarà Moving pictures. Tot i que no se’n saben gaires detalls, s’espera que sigui una gala molt musical feta a mida del presentador, que comptarà amb els seus dos guionistes habituals per a les cerimònies de premis. El repte, esclar, és superar els 43,4 milions d’audiència d’Ellen DeGeneres. De moment ja han aconseguit millorar en un 10% el preu per un anunci de 30 segons durant la gala, que enguany serà d’1,75 milions d’euros.

El protagonisme de les actuacions musicals serà important. Lady Gaga actuarà en un “homenatge especial” del qual no se sap gaire cosa. També passaran per l’escenari del Dolby Theater la cantant i actriu Jennifer Hudson, que fa 10 anys es va endur l’Oscar pel seu paper al musical Dreamgirls. I per descomptat sonaran les cinc cançons nominades. Tres d’elles repetiran els intèrprets originals: el líder de Maroon 5, Adam Levine, cantarà el Lost star de Begin again ; John Legend i Common defensaran el Glory de Selma, i la cantant britànica d’origen kosovar Rita Ora farà el mateix amb el Grateful de Beyond the lights. Per a Everything is awesome de Lego: la pel·lícula, els Oscars reuniran a l’escenari el duet canadenc Tegan and Sara amb la troupe musical Lonely Island -coautors del tema-, que liderats per Andy Samberg són responsables dels genials curts digitals del Saturday night live. La cançó nominada que no repetirà intèrpret per causes de força major és I’m not gonna miss you, del documental Glen Campbell: I’ll be me, que segueix la gira de comiat dels escenaris d’un cantant de country malalt d’Alzheimer. Amb Campbell ingressat en un centre especialitzat des del 2014, l’encarregat de tocar la cançó als Oscars serà Tim McGraw.

Per descomptat, pel Dolby Theater hi desfilarà la flor i nata de Hollywood. Entre les estrelles que presentaran premis hi ha Ben Affleck, Jessica Chastain, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Eddie Murphy, Shirley MacLaine, John Travolta, Cate Blanchett, Matthew McConaughey i un llarg etcètera. També s’han anunciat “actuacions especials” de Jack Black i Anna Kendrick. El misteri es desvelarà aquesta nit en una gala que, si Harris està a l’altura de la seva reputació, pot ser llegen... dària.