Publicitat
Publicitat

MODA

La subhasta de les joies d'Elizabeth Taylor trenca rècords

La perla 'La Pelegrina' que li va regalar Richard Burton ha assolit els 9 milions d'euros

L'expectació al voltant de les joies era tal que Christie 's només va permetre l'accés a la "zona noble" de la seva seu novaiorquesa a qui obrís una línia de crèdit de 100.000 dòlars (76.923 euros). Quatre hores després, els vuitanta objectes de la col·lecció Taylor subhastats van arribar gairebé als 116 milions de dòlars (89 milions d'euros), molt lluny dels 30 milions (23 milions d'euros) que havien calculat.

L'estrella indiscutible va ser una impressionant perla coneguda com La Pelegrina, un dels nombrosos obsequis de l'amor de la seva vida, Richard Burton, que es va vendre a la primera meitat de la vetllada per ni més ni menys de 11,8 milions de dòlars (9 milions d'euros), un nou rècord mundial de venda d'una pedra preciosa durant una subhasta.

Diverses sobiranes espanyoles van lluir la joia, que data del segle XVI i va pertànyer a la Corona espanyola durant vuit generacions, fins que José Bonaparte va fugir del país amb la famosa perla, que va passar després per Irlanda i Estats Units fins a acabar en mans d'una altra "reina ", en aquest cas de Hollywood, als anys seixanta. La Pelegrina, muntada en un collaret d'altres perles, robins i diamants i que Christie 's havia valorat en fins a 3,5 milions de dòlars (2,7 milions d'euros), va fer ombra a una altra dels anells que més interès havien despertat , un solitari amb un diamant de 33 quirats adjudicat finalment a "només" 8,8 milions de dòlars (6,7 milions d'euros).

També va despertar ovacions un espectacular joc de sis peces de maragdes i diamants, venut per un total de 24,7 milions de dòlars (19 milions d'euros), entre els que van sorprendre un singular agulla per 6,5 milions de dòlars (5 milions de euros) i un collaret a joc per 6,1 milions (4,7 milions d'euros), a més d'un braçalet, un anell, unes arracades i un altre fermall.

La licitació continuarà aquest dimecres amb la col·lecció de roba, "tota una història de la moda al segle XX", en què destaquen cridaners vestits estampats de Pucci dels seixanta, jaquetes amb pedreria de Versace dels vuitanta i diverses peces de Christian Dior, "la veritable pedra angular de l'armari" de l'actriu.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT