Cinema
Cultura 02/05/2019

Tarantino competirà finalment a Canes amb 'Érase una vez en... Hollywood'

El festival també ha confirmat els nous films d'Abdellatif Kechiche, Gaspar Noé i Lorenzo Mattotti

Ara
2 min
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Al Pacino a 'Érase una vez Hollywood', de Quentin Tarantino, que competirà a Canes

BarcelonaQuentin Tarantino no faltarà a la seva cita amb el Festival de Canes. Vint-i-cinc anys després de guanyar la Palma d'Or amb 'Pulp fiction', el director presentarà al festival 'Érase una vez en... Hollywood', la seva nova pel·lícula ambientada en el Hollywood del 1969, que ha estat muntant a contrarellotge per arribar a temps al festival més important del món. Així doncs, Tarantino competirà amb altres guanyadors de la Palma d'Or com ara Ken Loach, Terrence Malick o els germans Dardenne, i amb un dels favorits d'aquesta edició, Pedro Almodóvar, que hi presentarà 'Dolor y gloria'.

Però Tarantino no és l'únic guanyador de la Palma d'Or que s'incorpora a última hora a la programació de Canes, on també competirà 'Mektoub, my love: Intermezzo', d'Abdellatif Kechiche, el director de 'La vida d'Adèle'. La pel·lícula és la segona part d'una trilogia que va arrencar amb 'Mektoub, my love: Canto uno', encara inèdita als nostres cinemes. En aquesta última tongada d'anuncis, els programadors de Canes també han afegit un migmetratge de Gaspar Noé, 'Lux aeterna', que es veurà en la secció Midnight Screening, i en la secció paral·lela Un Certain Regard s'hi ha afegit un film animat del dibuixant de còmic Lorenzo Mattoti, 'La famosa invasione degli orsi in Sicilia', que adapta un llibre infantil de Dino Buzzati, i la russa 'Odnazhdy v Trubchevske', de Larissa Sadilova.

Fora de competició, en sessions especials, es veuran la segona pel·lícula com a director de Gael García Bernal, 'Chicuarotes'; el nou documental del xilè Patricio Guzmán, 'La cordillera de los sueños', i els nous films de Leila Conners i Dan Krauss. El Festival de Canes, que inaugurarà la primera incursió de Jim Jarmusch en el gènere zombi, 'The dead don’t die', tindrà lloc del 14 al 25 de maig, i entre els films que hi competiran hi ha la nova pel·lícula d'Albert Serra, 'Liberté'.

stats