TEATRE
Cultura 25/10/2011

Els teatres independents de comarques s'uneixen

Oriol Grau dirigirà la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), que engloba sales privades i amb vocació se servei públic de Tarragona, Igualada, Granollers i Girona

Acn
2 min

BarcelonaDefensar l'existència i la presència dels teatres independents a Catalunya, entesos com els espais teatrals de titularitat i/o gestió privada que no es regeixen per una voluntat purament comercial, sinó que actuen amb independència i empesos per una vocació de servei públic. Aquest és l'objectiu de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), que ha estat presentada aquest dimarts. És una associació d'espais teatrals de petit o mitjà format i gestió privada, ubicats fora de la ciutat de Barcelona, que compten amb un projecte artístic d'exhibició i producció d'espectacles professionals. El president del CTIC, Oriol Grau, ha assegurat que "volen que la seva veu que s'ha unit, s'escolti".

La CTIC compta amb quatre teatres associats: la Sala La Planeta (Girona), la Sala Trono (Tarragona), el Teatre de l'Aurora (Igualada) i el Teatre de Ponent (Granollers) i treballa per anar-se expandint pel territori amb la incorporació de més teatres que compleixin els requisits de l'associació. L'any passat les sales de la coordinador van collir més de 32.000 espectadors, de 486 funcions i 14 produccions que han fet 490 representacions a les fires que han realitzat. Durant el període 2008 i 2010 van programar un total 564 companyies i prop de 1.300 funcions.

Els objectius són la defensa de l'existència dels teatres independents, la defensa de la presència d'aquests teatres en tot el territori català, la promoció i difusió de les activitats que aquests teatres realitzen, possibilitar l'accés als circuits professionals d'artistes i creadors emergents i l'establiment de sinergies entre els propis socis. En aquest context, la coordinadora vol crear un circuit estable d'arts escèniques amb teatres privats de fora de Barcelona que compti amb el suport institucional. Com exemple de col·laboració els quatre teatres fan girar algunes de les seves produccions pròpies pels seus teatres.

stats