Teatre
Cultura 26/09/2013

Temporada Alta torna als orígens amb un espectacle dels germans Roca

'Degustació' reunirà Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Montserrat Carulla i Àlex Casanovas dalt de l'escenari en el muntatge inaugural del festival

Núria Juanico
1 min

GironaEl Festival Temporada Alta retorna als seus inicis amb el muntatge 'Degustació. De l'edat de pedra al Celler de Can Roca', que enllaçarà cuina i cultura en l'espectacle inaugural del cicle. Xefs com els germans Roca, Ferran Adrià i Carme Ruscalleda compartiran l'escenari amb els actors Àlex Casanovas, Montserrat Carulla i Eduard Farelo, entre d'altres, i els escriptors Narcís Comadira i Josep Maria Fonalleras. Tots plegats recordaran els orígens de la gastronomia mitjançant la lectura de textos relacionats amb la cuina, com la 'Llegenda del cor menjat' de Guilhem de Cabestany i 'El que hem menjat' de Josep Pla.

L'obra s'inspira en el primer espectacle de Temporada Alta, que es va representar fa 22 anys a Girona i portava el mateix nom. 'És un muntatge dedicat als cuiners, perquè ells també són creadors' assegura el director de 'Degustació', Joan Ollé. Des del canibalisme de la prehistòria fins als millors restaurants del món actuals, l'espectacle mostrarà com ha evolucionat la gastronomia a través de la literatura i la poesia, perquè 'la cuina ha canviat brutalment en els darrers anys, molt més que la cultura' afirma el director del festival, Salvador Sunyer.

'Degustació' és un espectacle inèdit i amb una única representació, que tindrà lloc el 3 d'octubre al Teatre Municipal de Girona. En l'edició d'enguany, el festival inclourà 88 muntatges, 27 dels quals són estrenes. El cicle també acollirà el retorn dels Joglars a Catalunya i espectacles de Thomas Ostermeier, Maria Friedman i Guy Cassiers, entre d'altres.

stats