Publicitat
Publicitat

Star Wars 35 anys

Les millors paròdies de 'Star Wars'

Hi ha alguna manera més bona de mesurar la penetració cultural d'un fenomen que les seves paròdies? L'univers de Star Wars ha estat especialment fèrtil en aquest sentit. I el primer a treure suc a la saga galàctica va ser el mestre de la paròdia Mel Brooks, que a La boja història de les galàxies va fer seu l'univers de George Lucas convertint Rick Moranis en un Darth Vader miop.

Però Brooks només va ser el primer d'una llarga llista. A partir dels 90 van començar a arribar homenatges d'una generació de directors que havien crescut estimant la saga galàctica. Kevin Smith n'és el millor exemple: a Clerks teoritzava sobre la mort dels treballadors de l'Estrella de la Mort, a Mallrats intentava agafar objectes amb la Força i a En Zack i la Miri fan una porno no hi podia faltar la versió hardcore de Star Wars : Star whores .

En els últims anys han proliferat les paròdies televisives: els tres especials de la sèrie animada Padre de familia , els delirants monogràfics de Robot Chicken ... Fins i tot aquí: al Crackòvia vam veure un Núñez vestit de Darth Vader exclamant allò de " Yo soy tu madre, eh? " per colar-se al Bernabéu. I són constants els homenatges a Star Wars en sèries com The Big Bang theory o Spaced . La saga ha transcendit l'àmbit de la subcultura i és avui un referent cultural universal.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT