Música
Cultura 25/07/2012

Els treballadors del Liceu convoquen vaga per a l'última funció d''Aïda' i per a tot l'octubre

Els sindicats han justificat la decisió argumentant que l'empresa no ha lliurat "la documentació econòmica que se li ha demanat" i "no està negociant amb el comitè el conveni col·lectiu"

Efe
1 min
EL PRESIDENT DEL GOVERN TRIARÀ EL PRESIDENT DEL LICEU

BarcelonaEls treballadors del Gran Teatre del Liceu han convocat una vaga per al proper 30 de juliol, coincidint amb la darrera representació de l'òpera 'Aïda'. La convocatòria afectarà també les funcions previstes a l'octubre de la primera obra de la temporada, 'La forza del destino'.

La convocatòria no ha estat realitzada pel comité d'empresa de l'empresa, sinó per les seccions sindicals de CGT i UGT. CCOO no s'ha sumat a la convocatòria de vaga. Miguel Guillén, secretari de la secció sindical de CGT, ha explicat que la decisió s'ha pres després que l'empresa no hagi lliurat "la documentació econòmica que se li ha demanat" i "no estigui negociant amb el comitè el conveni col·lectiu".

En la notificació de vaga, s'assenyala també que aquesta es convoca "contra la reducció de les plantilles mitjançant acomiadaments disciplinaris ficticis". Els sindicats entenen que el pla director aprovat pel Patronat del Liceu "es mereix una resposta que faci recapacitar la conselleria sobre la mala gestió que es realitza de forma sistemàtica en aquesta fundació. És immoral –prossegueix la notificació– mantenir el malbaratament i els malgastadors que ho sustenten a costa d'acomiadar professionals, destruir plantilles i la qualitat de la seva feina". A més, demanen explicacions sobre el nou projecte que ha d'executar Josep Pons com a director musical en substitució de l'alemany Michael Boder.

stats