Institucions culturals
Cultura 25/04/2012

Els treballadors de les institucions culturals de Barcelona es concentraran dijous davant del Macba

La plataforma SOS Cultura reivindica "un finançament públic suficient i adequat per garantir una cultura de qualitat equivalent a la dels països europeus avançats, que eviti la precarietat"

Ara
1 min
MANIFESTACIÓ DELS TREBALLADORS
 Durant l'acte de protesta pels acomiadaments, els treballadors del Macba -emocionats i vestits de negre-  van subratllar els seu compromís amb el projecte del museu des de la seva obertura, el 1995. Els seus col·legues i veïns, 
 Els treballadors del CCCB, també van donar-los suport.

BarcelonaEls òrgans de representació del personal i delegats sindicals del Liceu, el Macba, el MNAC, el CCCB, l'ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) i el Mercat de les Flors, agrupats en la plataforma SOS Cultura, convoquen una concentració per demà dijous a les 14.30 h a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del Macba. L'acte servirà per llegir un manifest dels "treballadors de les institucions culturals en defensa dels serveis públics culturals" –podeu llegir el manifest aquí–. La convocatòria es produeix dues setmanes després de l'acomiadament de nou treballadors del Macba.

La plataforma SOS Cultura denuncia el que ells consideren "una progressiva introducció del mercantilisme a les institucions públiques", "l'existència de programes culturals cada cop més supeditats als interessos privats", "una manca de planificació i de coordinació entre les institucions culturals" i "la progressiva disminució dels recursos humans i econòmics", així com la inestabilitat de les plantilles.

El manifest també recull reivindicacions com ara "una gestió dels recursos transparent que prioritzi el bé comú i l'optimitzi", "un finançament públic suficient i adequat per garantir una cultura de qualitat equivalent a la dels països europeus avançats, que eviti la precarietat", "aportacions creatives i originals a l'hora de traçar les polítiques culturals, per sobre dels interessos partidistes i privats" i "una depuració de responsabilitats dels causants de la situació actual".

stats