A la recerca d'un tron per a la reina Lucía Etxebarria

Una dotzena de seguidors de l'escriptora l'ajuden a buscar un banc lliure a la plaça de Catalunya perquè pugui celebrar el seu Sant Jordi particular

Aquest migdia Lucía Etxebarria tenia previst instal·lar-se en un banc de la plaça de Catalunya per rebre els seus lectors i celebrar el seu Sant Jordi particular. L'escriptora hi ha arribat a les dues del migdia i no n'ha trobat cap de lliure. Una dotzena dels seus seguidors l'han ajudat a buscar-ne un, al mateix temps que no dissimulaven l'admiració que senten per l'escriptora, li demanaven que els signés un llibre i s'hi feien fotografies. Tot això alhora, amb pressa i sense que ningú perdés el somriure. Lucía Etxebarria pot estar molt orgullosa dels seus lectors.

A més, Jose Luis Algar, el músic que l'havia d'acompanyar, no ha arribat a l'hora. "S'ha quedat atrapat en un embús", deia l'escriptora. "Ha de venir, és molt gran, i em defensarà", afegia l'escriptora. Vista la cura que en tenien els seguidors que l'han anat a rebre puntualment, Etxebarria només ha de partir pels accidents que poden provocar els coloms –s'ha d'anar amb molt de compte amb els bancs que són sota d'un arbre– i pels turistes. L'autora portava una samarreta on es podia llegir el lema 'I love me' ('M'estimo'), molt en la línia el darrer llibre que ha publicat, 'Tu corazón no está bien de la cabeza. Cómo salí de una relación tóxica'.

Així i tot, com que Algar no arribava, Etxebarria, divertida i sota la mirada atenta dels seguidors, que tenien un ull posat en ella i l'altre en els bancs, ha demanat a aquest cronista que truqués al seu amic. "Truca'l tu. Ets periodista, les càmeres li agraden molt i segur que vindrà". Malaraudament, Algar no ha contestat al telèfon, però els seguidors han celebrat el missatge que li he deixat a la bústia de veu amb aplaudiments.

Aquesta tarda està previst que Etxebarria torni a la plaça des de les set fins a dos quarts de nou. A més d'Algar, l'acompanyaran diversos amics músics que tocaran en acústic. L'escena podria sortir a una pel·lícula: músics i servents entretenen una reina durant un dur viatge pel desert. Lucía Etxebarria ha creat les normes del seu propi Sant Jordi, així que pot passar qualsevol cosa.


Més continguts de