MUSEUS
Cultura 18/02/2011

Ulleres virtuals permetran ampliar la informació audiovisual dels museus

Un projecte finançat per la Unió Europea desenvolupa un prototip d'ulleres de realitat virtual que donarà accés a una àmplia gamma de recursos audiovisuals als visitants dels museus

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Unes ulleres de realitat virtual, que també comptaran amb auriculars, permetran als visitants dels museus tenir al seu abast tot tipus de recursos audiovisuals complementaris de les diferents peces de les exposicions, segons un projecte pioner que desenvolupen diversos països europeus, entre ells l'Estat espanyol.

L'objectiu del projecte, en el qual participa el Museu Nacional d'Arts Decoratives de Madrid, és desenvolupar un prototip d'ulleres de realitat virtual que funcionarà amb un sistema de menús que s'obriran segons els interessos de l'usuari, segons ha informat el ministeri de Cultura. El visitant podrà ampliar amb fotos, música o escenografies en 3D la informació sobre les peces del museu, relacionades amb els materials i tècniques de fabricació, història de l'objecte i anteriors ubicacions, entre altres detalls.

Està previst que el projecte, en el qual col·laboren Alemanya, França, Regne Unit, Sèrbia i Hongria, a més d'Espanya, finalitzi el 2014, i compta amb una subvenció de més de 3 milions d'euros de la Unió Europea. Els camps de prova d'aquesta iniciativa, a més del Museu Nacional d'Arts Decoratives (Madrid), seran el Conservatorie National des Arts et Métiers (París), i The Foundation for Art and Creative Technology Ltd (Liverpool).

stats