Cultura 02/10/2019

Víctor Ullate anuncia que dissol la seva companyia de dansa

El Víctor Ullate Ballet no tira endavant per problemes de 'viabilitat econòmica'

Valèria Gaillard
1 min
La companyia va actuar l'abril al Centre Cultural Terrassa

El coreògraf i ballarí Víctor Ullate ha anunciat avui que posa punt final al Victor Ullate Ballet per una qüestió d'"inviabilitat econòmica del projecte", segons un comunicat enviat avui a Europa Press.

Ullate ha afirmat que, malgrat tot, continuarà lluitant per tirar endavant el seu llegat i formant futurs ballarins, tal com ho ha fet fins ara, amb noms destacats del panorama internacional com ara Tamara Rojo o Ángel Corella. Així, la seva escola, com també la Fundació Víctor Ullate, mantindran "les portes obertes".

El Víctor Ullate Ballet, fundat fa més de trenta anys, ha visitat sovint Catalunya i ha fet parada en teatres de Barcelona, així com al Centre Cultural Terrassa, on justament a l'abril celebraven els seus 30 anys d'història amb un espectacle de "greatest hits" amb Lucía Lacarra, que n'era la directora artística. També ha estat una companyia assídua als festivals d'estiu, com ara el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, on van presentar el 2007 una 'Coppelia' actualitzada. Alguns dels espectacles més celebrats de la companyia han sigut 'El Sur', 'El arte de la danza', 'Samsara', 'El amor brujo' o 'Carmen'. El seu llenguatge s'ha mantingut fidel a un estil neoclàssic des d'una perspectiva moderna. Fundada el 1988, la companyia va ser la primera de caràcter privat en tot l'estat espanyol.

stats