Barcelona, en 'flow motion'

El videoartista Rob Whitworth triomfa a internet amb un espectacular vídeo sobre la capital catalana

Fins a 26.014 fotografies en alta resolució, unides a traves de la tècnica del 'flow motion', música i altres sons, 4 càmeres fotogràfiques, 6 objectius, i 2 minuts i 9 segons. És tot el que ha necessitat Rob Whitworth per fer un espectacular vídeo de promoció de Barcelona que està triomfant a internet.

De nit i de dia. Des de l'aire i a peu de carrer. Per places i auditoris. Amb catedrals i parcs d'atraccions. Una Barcelona impressionant i de pel·lícula triomfa a internet gràcies al talent de Rob Whitworth, un fotògraf i videoartista anglès que és un dels màxims exponents d'una nova manera de filmar els documentals. Detallista i meticulós, els seus treballs són sempre espectaculars. Tant, que ha estat seleccionat per treballar per la BBC per a un dels seus documentals de bandera, 'One Planet'. A mig camí entre la documentació, l'art i la publicitat, els treballs de Whitworth, que ha rebut nombrosos guardons en festivals internacionals, són, sempre, una festa visual.

És aquesta capacitat per retratar el món amb intensitat i bellesa la que va animar l' Agència Catalana de Turisme a encarregar-li un vídeo promocional de Barcelona. És un vídeo amb el segell característic de l'artista, que busca l'espectacularitat però evita un tractament publicitari massa convencional. En els seus vídeos es poden veure bosses d'escombraries a punt de ser recollides, i les persianes i façanes estan sovint brutes.

En el vídeo de Barcelona, Whitworth es concentra en els llocs més turístics de la ciutat. Amb algunes excepcions, com la Casa Milà o la Boqueria, hi són bona part dels estereotips visuals de la capital, des de la Sagrada Família fins a l'estàtua de Colom, passant per la inevitable Rambla. També hi apareixen el Liceu i el Palau de la Música, així com el parc d'atraccions del Tibidabo, la Font Màgica de Montjuïc i un detallat seguiment del telefèric que uneix Montjuïc i la Barceloneta.