CULTU(VI)RAL

Les xarxes mesuren l’èxit de Rosalía

Si hi ha molts aficionats indignats, serà un nou triomf per a la seva col·lecció

Rosalía, Rosalía, Rosalía, Rosalía, Rosalía, Rosalía, Rosalía. Fa uns mesos la revista satírica El Jueves publicava una notícia que parodiava la contínua presència de l’artista de Sant Esteve de Sesrovires als mitjans de comunicació: van fer una notícia en què es repetia el seu nom fins a l’eternitat sense afegir-hi cap més paraula. És discutible dictaminar si parlem massa de Rosalía o no. El que és incontestable és que només cal entrar a internet per veure que qualsevol moviment seu provoca reacció, per bé o per mal, i que és una estrella, com a mínim estatal, de primer ordre. És per aquesta popularitat que quan la promotora Live Nation va anunciar que la cantant actuaria per primera vegada, sense l’empara d’un festival, a Barcelona amb el seu celebrat disc El mal querer, la xarxa va començar a fer xup-xup per esbrinar quan, i com, sortirien a la venda les entrades per al seu espectacle, fixat per al 7 de desembre al Palau Sant Jordi. Hi surten aquest divendres, però dimarts ja es van vendre les 1000 primeres. Resultat? La xarxa va esclatar. Només 60 segons després d’arribar a l’hora establerta per començar la venda ja s’havia saturat i era impossible accedir a la compra. La web de Live Nation es va col·lapsar, i el miler d’entrades van exhaurir-se abans dels 10 minuts. Això va fer enrabiar els seguidors de la cantant, que ho va expressar en centenars de tuits de queixa. Rosalía era, altra vegada, trending topic.

Això d’enfadar-se pel sistema de venda d’entrades és quasi tan antic com els mateixos concerts. Sense anar més lluny, els Metallica van exhaurir les 50.000 entrades del concert a l’Estadi Olímpic del 2017 en un tres i no res, i van deixar milers de fans fora de l’Estadi Lluís Companys fent doloroses piulades d’irritació.

El grau d’enrabiada general marcarà quin és el múscul de Rosalía a la seva ciutat. Si hi ha molts aficionats indignats, serà un nou triomf per a la seva col·lecció: haurà exhaurit tot el paper en pocs minuts.