Cinema
Cultura 14/10/2011

Primera mossegada dels zombis llatins a Sitges

S'ha presentat al Festival de Sitges la comèdia de terror 'Juan de los muertos', primera producció independent autoritzada pel govern cubà en més de 50 any

Xavi Serra
1 min
'Juan de los muertos'

SitgesSitges ha rebut amb aplaudiments i rialles la primera pel·lícula de zombis cubans: Juan de los muertos, d'Alejandro Brugués, una comèdia ambientada en una Cuba infestada de zombis que les autoritats qualifiquen de "dissidents en contuberni amb el capitalisme". El director de la pel·lícula ha explicat en roda de premsa que es va inspirar en veure persones passejant per l'Havana que "no necessitarien maquillatge per sortir en una pel·lícula de zombis". "Hi ha un sector molt gran de la població cubana que es comporta una mica com zombis –afegia Brugués–. Davant les crisis es queden immòbils i es creuen de braços, mentre l'Havana cau a trossos".

Juan de los muertos explica la història d'un grup de lladres cubans que, davant l'apocalipsi zombi, obren un negoci amb el lema següent: "Matem els seus éssers estimats". La pel·lícula és la primera producció independent que el govern cubà ha autoritzat en més de 50 anys. "Normalment s'hauria coproduït amb l'Institut Cubà d'Art i Indústria Cinematogràfica (ICAIC), però el pressupost era tan gran que ens van permetre coproduir amb Europa", explicava Gervasio Iglesias, productor de la cinta. Preguntat per l'opinió de les autoritats cubanes davant la pel·lícula, Iglesias ha explicat que la pel·lícula encara no s'ha projectat a Cuba, però que espera que tingui una bona rebuda".

La projecció de la pel·lícula coincideix a Sitges amb la Zombie Walk, la marxa de zombis que se celebra des de fa quatre anys en el marc del festival, que enguany conclourà amb un concert de The Tiki Phantoms.

stats