Barcelona és una de les ciutats de la UE amb menys lloguers assequibles

Els anuncis de menys de 600 euros són menys de l'1% del total, una dada pitjor que la de Madrid, Praga, Munic o Berlín

Barcelona és una de les ciutats de la Unió Europea amb menys lloguers assequibles als seus districtes més cèntrics, segons un estudi d'Idealista que ha analitzat, per a les 30 ciutats més poblades, els anuncis de lloguer publicats al portal immobiliari de referència de cada país. A la capital catalana, els anuncis de menys de 600 euros mensuals representen el 0,9% del total. En xifres absolutes, 11 de 1.282.

Aquesta dada només l'empitjoren 7 ciutats: Londres, París, Viena, Hamburg i Amsterdam no tenen, als seus districtes més cèntrics,  ni un  anunci de lloguer de menys de 600 euros mensuals, mentre que a Milà i a Roma les xifres són lleugerament inferiors a les de Barcelona, amb un 0,3% i un 0,7% d'anuncis de lloguer menys de 600 euros mensuals, respectivament.

Per contra, hi ha altres grans ciutats europees amb resultats millors. És el cas de Madrid (3,4%), Praga (3,7%), Munic (5,1%) o Berlín (12,7%). En línies generals, però, les ciutats amb més anuncis de menys de 600 euros són ciutats menys poblades o ciutats de l'Europa de l'Est. Aquests anuncis només són majoria sobre el total a Marsella, Nàpols, Torí, Sofia (Bulgària) i Lodz (Polònia).

L'estudi no té en compte les diferències en el poder adquisitiu, que fan que un lloguer de 600 euros mensuals sigui més assequible en ciutats d'Alemanya com Munic o Berlín que en ciutats de l'estat espanyol com Barcelona o Madrid. Les diferències en el funcionament de portals immobiliaris diferents també poden influir en la comparació.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça