Barcelona, la primera ciutat de l'Estat al rànquing mundial d'embussos de trànsit

Ocupa la posició 62 entre les 174 grans ciutats analitzades pel fabricant de navegadors TomTom

Barcelona és la primera ciutat de l'Estat al rànquing mundial d'embussos de trànsit publicat aquesta setmana pel fabricant de navegadors TomTom. La capital catalana ocupa la posició 62 entre les 174 ciutats de més de 800.000 habitants analitzades, amb un nivell de congestió del 28%. Aquesta xifra indica el temps perdut en embussos en relació amb el temps de trajecte amb trànsit fluid.

La primera classificada és Ciutat de Mèxic, amb un nivell de congestió del 58%, seguida de Bangkok i Istanbul, amb nivells també superiors al 50%. Tres ciutats brasileres apareixen entre les deu primeres amb una congestió superior al 40%. De l'Europa Occidental, Roma és la primera seguida de prop per Londres. París queda per sobre de Barcelona, i Berlín, immediatament per sota.

Madrid és la segona ciutat de l’Estat al rànquing, amb un nivell de congestió cinc punts inferior al de Barcelona, del 23%, tot i que la distància entre les dues s’ha anat reduint en els últims anys. El 2008 era de set punts, i el 2010 va arribar a ser de deu punts. En només cinc anys la diferència ha baixat a la meitat.

Després de créixer el 2009 i el 2010, la congestió de Barcelona va començar a recular el 2011 i ha tornat a pujar a partir del 2014. La de Madrid va començar a baixar abans, però ho va fer amb menys intensitat, i ha començat a repuntar abans.

L’aplicació de navegació Waze, propietat de Google des del 2013, també recopila dades de la congestió de trànsit a les principals ciutats del món, juntament amb altres indicadors relacionats amb la conducció, per elaborar un índex de satisfacció dels conductors.

En aquestes dades, actualitzades per últim cop al setembre, Barcelona en surt més ben parada. Tot i que en l’apartat de trànsit suspèn amb un 3,9 sobre 10, la puntuació de 9,4 en qualitat de les vies i de 8,5 en seguretat li permeten aprovar en la nota global amb un 5,7. Això la situa en la posició 102 de 186 d’un rànquing, en aquest cas, ordenat de la millor a la pitjor ciutat.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça