Quines estrelles del futbol són més mediàtiques que els seus equips?

Neymar té sis vegades més seguidors a Twitter que el París Saint-Germain

Algunes de les grans estrelles del món del futbol són més mediàtiques que els seus equips. Segons un estudi de la UEFA que analitza l'impacte mediàtic a les xarxes socials dels principals equips i els seus jugadors, hi ha diversos futbolistes que tenen més seguidors a Twitter que els equips on juguen.

Cristiano Ronaldo té gairebé 70 milions de seguidors mentre que el Reial Madrid, tot i el seu ressò mundial, només en té 29 milions. Neymar multiplica per sis els seguidors del París Saint-Germain, i Falcao, per vuit els del Mònaco.

Özil, James i Higuaín, els tres amb passat madridista, i Agüero també tenen molts més seguidors que els seus respectius equips, igual que el francès Antoine Griezmann, tot i que en aquest cas hi ha menys diferència. Tots aquests jugadors ocupen posicions atacants i són referents dins l'equip.

L'estudi, que es va publicar a finals del 2017, parla del Top 20 d'equips europeus, dels quals en onze casos els jugadors tenen més seguidors que els seus equips. El total de clubs sumen 161 milions de seguidors, i els 20 futbolistes estrella d'aquests 20 equips sumen 244 milions de fans.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça