Halloween arrasa a Google, però la castanyada s'imposa a la Viquipèdia

A Catalunya, en l'última setmana, per cada 100 cerques de Halloween n'hi ha hagut 7,76 de la castanyada

 

La competència entre Halloween i la castanyada ha estat motiu de debat a la xarxa durant les últimes setmanes, amb opinions per a tots els gustos en plataformes com Twitter. Halloween, però, arrasa en volum de cerques a Google des de Catalunya. En l'última setmana, en què s'ha disparat l'interès per les dues tradicions, per cada 100 cerques de Halloween n'hi ha hagut 7,76 de la castanyada.

Tot i això, Catalunya és la segona comunitat autònoma de l'Estat en què les cerques de Halloween tenen menys pes sobre el total de cerques, només per darrere d'Euskadi. A les Balears i el País Valencià, així com a la Comunitat de Madrid, també hi ha un interès relativament reduït, mentre que a la Rioja, Múrcia, Castella-la Manxa, Cantàbria, Extremadura i Aragó és on hi ha un interès especialment fort.

 

En canvi, la castanyada s'imposa a Halloween en visites a la Viquipèdia en català, tot i que en aquest cas les distàncies són més curtes. En l'última setmana, la castanyada ha tingut 9.641 pàgines vistes, i Halloween n'ha tingut una mica més de la meitat, 5.581. Les xifres globals dels darrers 3 mesos mostren un equilibri de forces molt similar, amb 19.865 pàgines vistes per a la castanyada i 10.481 per a Halloween.

A la versió en espanyol de l'enciclopèdia col·laborativa, en els darrers 3 mesos Halloween acumula pràcticament un milió de pàgines vistes, mentre que el 'magosto', que és el nom que rep la castanyada en algunes zones on se celebra, especialment a Galícia, no arriba a les 20.000 pàgines vistes. Com a mínim a la xarxa, la castanyada catalana és la tradició autòctona que resisteix millor l'avenç de Halloween.