Què se’n va fer de Pokémon Go?

Molts usuaris van plegar poc després del llançament el 2016, però el 2019 ha fet rècord d'ingressos

 

Pokémon Go va ser tot un fenomen de masses quan va sortir al mercat. La majoria d'usuaris van abandonar el joc de realitat augmentada poc després del seu llançament el 2016, però tot i així ha batut el seu rècord d'ingressos anuals el 2019. Ha generat uns ingressos de 1.400 milions de dòlars, un 7,7% més que el 2018, segons les dades de SuperData Research. L'any del llançament, el 2016, va tenir al voltant de la meitat d'ingressos, 788 milions, en els sis mesos en què va estar disponible.

 

Dels videojocs gratuïts amb més ingressos per compres dins del joc, Pokémon Go és el sisè classificat del rànquing del 2019. Queda lluny del primer, Fortnite, amb 1.800 milions, i dels altres jocs que completen el podi, Dungeon Fighter Online i Honour of Kings, amb 1.600 milions, i just per sota de dos títols amb una trajectòria més llarga, League of Legends i Candy Crush Saga, amb 1.500 milions.

 

Els videojocs gratuïts amb compres dins del joc, com Pokémon Go i Fortnite, superen de llarg els videojocs prèmium, com FIFA o Call of Duty. Aquest rànquing el lideren FIFA 19, amb 786 milions, Call of Duty: Modern Warfare, amb 645, i Grand Theft Auto V, amb 595. Fins i tot sumant els dos títols més destacats de la saga FIFA, la xifra queda per sota de la de Pokémon Go: 1.290 milions. Els dos jocs de Call of Duty sumen 1.132 milions.

 

Com a referència, la pel·lícula més taquillera del 2019 a nivell mundial ha sigut Venjadors: Endgame, amb 2.798 milions, seguida de El rei lleó, amb 1.657, i Frozen II, amb 1.329. Hi havia una vegada a... Hollywood, guanyadora del Globus d'Or a la millor pel·lícula de comèdia i candidata a l'Oscar a la millor pel·lícula, queda lluny de les 10 primeres, amb 372, i una pel·lícula de Pokémon, Pokémon: Detectiu Pikachu, està per sobre seu, amb 431.

 

Combinant videojocs i pel·lícules, per tant, els ingressos de Fortnite només queden per darrere de la pel·lícula més taquillera, Venjadors: Endgame. Pokémon Go, tot i que és sisè del rànquing de videojocs gratuïts, només queda per darrere de dues pel·lícules: Venjadors: Endgame i El rei lleó. Supera Frozen II, estrenada a finals d'any, però també Spider-man: Lluny de casa, Capitana Marvel o Toy story 4.

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça