Sevilla, Palma i Barcelona, les capitals amb més aires condicionats a l'Estat

A la capital catalana en tenen el 55,2% dels habitatges, més del doble que a Lleida, on són el 22,9%

El 55,2% dels habitatges de Barcelona tenen aire condicionat, segons un estudi d'Idealista. La capital catalana ocupa el tercer lloc entre les capitals de província de l'Estat amb més llars que tenen instal·lat aquest sistema de climatització. Només la superen Palma (54,1%) i Sevilla (69,5%).

Segons Idealista, que ha analitzat més de 900.000 habitatges en venda i en lloguer, els que es lloguen són els que solen incorporar aquests sistemes de climatització, ja que es consideren un element de valor afegit per als llogaters. En canvi, en el cas d'una venda, la instal·lació de l'aire condicionat no suposa una despesa tan gran per al comprador en relació amb el cost d’adquisició de l'habitatge.

A diferència d'altres ciutats, a Barcelona les dues taxes estan força igualades. Tenen aire condicionat el 59,2% dels habitatges en lloguer i el 52,2% en venda.

De les altres capitals de demarcació catalanes, a Tarragona el 36,1% dels habitatges incorporen aire condicionat. La segueixen Girona amb el 28,6% i Lleida amb només el 22,9%.

La mitjana d'habitatges equipats amb aire condicionat a l’estat espanyol és del 30,1%. Balears, amb el 49,7%, és la comunitat autònoma on més habitatges disposen de sistema de climatització. La segueixen, també per sobre de la mitjana, Madrid (44,14%), Extremadura (43,8%) i Andalusia (42,7%). La mitjana catalana és del 35,7%.

On menys habitatges disposen d'aquest equipament és a les comunitats autònomes del nord de la península. A Astúries i a Cantàbria només el 0,5% dels habitatges tenen aire condicionat, i a Euskadi, només l'1,5%.

Etiquetes

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

PUBLICITAT
incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

PUBLICITAT
Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

PUBLICITAT
Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça