La Xina tornarà a tenir el tren regular més ràpid del món

La nova generació dels trens bala recupera els 350 km/h

El 2008 la Xina va estrenar una línia de tren comercial que operava a 350 km/h, però un accident del 2011, en què van morir 40 persones i gairebé 200 van resultar ferides pel xoc de dos trens, va obligar a reduir a 300 km/h la velocitat dels trens bala.

Segons ha publicat 'The South China Morning Post', a partir del 21 de setembre la nova generació de trens d’alta velocitat connectarà Pequín amb Xangai en unes 4 hores i mitja, una hora menys del que durava el trajecte fins ara, i recuperarà els 350 km/h.

D'aquesta manera, la Xina tornarà a tenir el tren regular més ràpid del món, segons les dades de la plataforma de viatges Go Euro. El Japó, Alemanya, Espanya i França completen les cinc primeres posicions d'aquest rànquing, amb trens que operen a 320 km/h.

Aquestes dades fan referència a la velocitat d'operació. Pel que fa a la velocitat rècord en proves, en canvi, el primer classificat és el Japó, amb 603 km/h, seguit de França, amb 575 km/h; la Xina ocupa el tercer lloc, amb 501 km/h.

Tot i que la Xina té la xarxa de trens d’alta velocitat amb més cobertura sobre la xarxa ferroviària, només hi té accés el 10,7% de la població. Al Japó, en canvi, la xarxa d'alta velocitat cobreix el 36,5% de la població. El cost per quilòmetre, a més, també és lleugerament més baix al Japó.

Etiquetes

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

PUBLICITAT
incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

PUBLICITAT
Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

PUBLICITAT
Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça