Microsites 09/03/2020

Mapa interactiu: on s'han suspès més fires i congressos pel coronavirus?

Xangai i París són les ciutats més afectades, segons el recompte d'una revista especialitzada

Auri Garcia Morera
1 min

Barcelona[Si veus aquest contingut des d'una aplicació mòbil, fes clic aquí per veure el mapa interactiu]

El Mobile World Congress i el saló d’emprenedors paral·lel 4YFN, que es van cancel·lar fa gairebé un mes, van ser uns dels primers d'una llarga llista de fires i congressos cancel·lats o ajornats pel coronavirus arreu del món. El Saló de l'Automòbil de Ginebra o la Biennal de Venècia, que reben uns 600.000 visitants cadascun, són algunes de les suspensions més destacades a Europa. S’hi sumen altres cites de referència per al seu sector, com la Fira del Llibre de Londres o, a Barcelona, el saló Alimentaria.

Xangai i París són les dues ciutats més afectades, amb 58 i 33 grans esdeveniments suspesos, respectivament, segons un recompte de la revista especialitzada alemanya m+a, que ha recollit un article del Wall Street Journal. Les segueixen Pequín, amb 24, Canton, amb 22, i Singapur, amb 19. Fora de l’Àsia, Milà i Bolonya, de la zona d’Itàlia més afectada pel virus, estan entre les deu primeres ciutats.

L'última actualització del recompte, el dijous 5 de març, només inclou dues suspensions a Barcelona, la del Mobile World Congress i la del 4YFN, a les quals cal sumar Alimentaria, i dues suspensions més a la resta de l’Estat: el saló Gourmets de Madrid i la fira FIMMA-Maderalia de València. Per països, la Xina és el més afectat, amb 146 suspensions, seguit d’Itàlia, amb 75, Alemanya, amb 51, i França, amb 45, mentre que per regions l’afectació és divideix gairebé a parts iguals entre l'Àsia i Europa.

stats