Els països amb el millor equilibri entre vida laboral i personal, en un mapa interactiu

Europa concentra els primers classificats de l'OCDE, mentre que els Estats Units aproven per la mínima

El continent europeu concentra els països amb el millor equilibri entre la vida laboral i la vida personal, segons les últimes dades de l’Índex per a una Vida Millor de l’OCDE, corresponents a l’any 2017.

Els Països Baixos, amb una puntuació de 9,3 sobre 10, ocupen el primer lloc del rànquing dels 35 països membres de l’OCDE, seguits de Dinamarca i França, amb un 9 i un 8,9 respectivament, mentre que Espanya ocupa la quarta posició amb un 8,8.

A l'altra banda de l'oceà Atlàntic, en canvi, el Canadà se situa en dinovena posició, amb un 6,9 sobre 10, i els Estats Units aproven per la mínima, amb un 5,8 sobre 10. Islàndia, el Japó, Corea del Sud, Israel, Mèxic i Turquia són els països que no arriben a l’aprovat.

Espanya, capdavantera en hores d'oci, menjar o dormir

Aquest índex es calcula tenint en compte el percentatge de treballadors que treballen 50 hores a la setmana o més, i el nombre d’hores diàries dedicades a oci, menjar o dormir. Espanya té un resultat discret en el primer factor, però és capdavantera en el segon.

Mentre que als Països Baixos només el 0,45% dels treballadors treballen 50 hores a la setmana o més, a Espanya són el 4,55%, cosa que la situa en la catorzena posició entre els 35 països membres de l’OCDE. La mitjana és del 12,62%.

En nombre d’hores diàries dedicades a oci, menjar o dormir, en canvi, França és la primera classificada, amb 16,36 hores, i Espanya la segona, amb 15,93. La mitjana de l’OCDE és de 14,9 hores diàries.

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça