Els països més feliços del món, en un mapa interactiu

Espanya ocupa la quinzena posició del rànquing, tot i que puja fins al cinquè lloc en esperança de vida

Costa Rica és el país més feliç del món segons l’edició del 2016 del Happy Planet Index, un rànquing elaborat per la New Economics Foundation britànica. El segueixen dos països més de l’Amèrica Llatina, Mèxic i Colòmbia, mentre que els primers europeus de la llista són Noruega, en la dotzena posició, i Espanya, quinzena.

A diferència d’altres rànquings, el Happy Planet Index no es basa només en la percepció dels ciutadans de cada país. La seva metodologia combina aquesta dada, obtinguda d’una enquesta a nivell mundial de Gallup, amb tres indicadors objectius: l’esperança de vida, la desigualtat i la petjada ecològica.

En les dades de Gallup, Costa Rica ocupa la desena posició, i es veu superada pel Canadà i per 8 països europeus. Noruega puja fins al segon lloc, Suïssa és primera i Espanya cau fins a la posició 34. Els Estats Units, que són al lloc 108 de 140 del rànquing global, pugen a la divuitena posició segons l'enquesta.

La puntuació relativament baixa dels ciutadans espanyols es compensa a l’alça gràcies a la cinquena posició en esperança de vida. En canvi, les bones puntuacions d’altres països europeus i dels Estats Units es veuen rebaixades pel seu mal resultat en petjada ecològica. Costa Rica s’imposa, per tant, gràcies al medi ambient.

Més continguts de

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça