Tots els centres educatius adherits al projecte Escola Nova 21

Gairebé mig miler d'escoles s'han sumat a la plataforma per consolidar un sistema educatiu avançat i innovador a Catalunya

Si hi ha alguna cosa de què es parla en el món de l’educació és de les escoles innovadores. I dins d’aquesta onada, el programa Escola Nova 21 hi té un protagonisme indiscutible. Després que a l’abril els seus responsables mostressin la seva declaració d’intencions, aquest dimarts van fer públiques  quines són les escoles que podran fer la transformació amb aquest programa. Tot i que en principi el projecte d’innovació educativa estava previst per a 200 centres educatius, finalment els 456 que ho han demanat podran sumar-s'hi gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona i el món local.

Un 68% dels centres que s'hi han adherit són públics i un 32% concertats. A més, el 40% tenen educació secundària i hi ha un 15% de centres de màxima complexitat. Tot i que no se sap la xifra total d’escoles innovadores de Catalunya -és molt difícil comptabilitzar-ho-, per als seus promotors aquesta varietat, l’Escola Nova 21, és una “mostra representativa del sistema català”. El calendari d’execució del programa es manté i a partir del desembre una mostra representativa de 30 centres començarà un “'mentoring' [mestratge a partir de l’experiència] de tres anys”. La selecció dels centres es farà tenint-ne en compte la distribució territorial, el perfil socioeconòmic i la titularitat.

La revolució de l’escola del segle XXI

Que les escoles deixin de ser llocs on es prepara per fer els exàmens i que siguin llocs on s’empoderi els nens. Amb aquest objectiu, la Unesco, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i l’Obra Social La Caixa es van unir sota el paraigua d’ Escola Nova 21 perquè les escoles catalanes facin la transició definitiva cap al sistema educatiu avançat.

La prova pilot compta amb el suport del departament d’Ensenyament, de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (Fapac) i de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. 

El mirall són els centres que treballen per projectes, que no utilitzen llibres de text i que no fan servir exàmens per avaluar els seus alumnes, entre altres coses.

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça