PARLAMENT

Els 3 grans temes que duran el Govern i l'oposició en el debat autonòmic

Dimarts comença el darrer debat de política general d'aquesta legislatura

Amb la intervenció del president del Govern, José Ramón Bauzá, prevista per a dimarts a les 11 h, començarà al Parlament balear el darrer debat de política general d'aquesta legislatura. Els temes que centraran les intervencions del cap de l'Executiu com també del portaveu del PP, i els que duran a la tribuna parlamentària els principals representants dels partits de l'oposició s'assemblen molt en l'epígraf temàtic, però gens en la manera de veure-ho ni de plantejar-ho.

Economia

Bauzá aprofitarà per fer balanç econòmic de la legislatura i se suposa que no perdrà l'oportunitat que li brinda l'ocasió per repetir que, després de les grans dificultats dels inicis, després dels anys pitjors de la crisi, la gestió de l'Executiu ha aconseguit remuntar la situació. Probablement, com sol fer, recordarà els deutes heretats del Govern anterior, parlarà de la reducció de l'atur i dels bons resultats econòmics del sector turístic. És molt possible que el president aprofiti el debat per anunciar algunes mesures de reducció d'imposts per al 2015 electoral.

Per la seva banda, tant el PSIB com MÉS retrauran a Bauzá que la seva visió de l'economia és parcial i feta a mida de les persones que menys han patit la crisi. Posaran enmig de l'hemicicle les desenes de milers de persones que estan a l'atur i les retallades que ha sofert la part més vulnerable de la societat.

Educació

El president del Govern probablement intentarà evitar que el debat se centri en el tema educatiu, atesa la conflictivitat que s'ha viscut durant aquesta legislatura. En canvi, els partits de l'oposició ja tenen preparat carregar sobre aquest tema. La imposició del TIL declarat il·legal, la manca d'autonomia dels centres, a més de la negació de Bauzá d'asseure's a negociar amb els representants del col·lectiu, seran alguns dels principals retrets que es faran al cap de l'Executiu. Bauzá també evitarà parlar del TIL i defensarà el trilingüisme.

Benestar social

Si bé està previst que José Ramón Bauzá centri el discurs en els temes econòmics, el turisme, la cessió de qualque competència als consells, i no toqui més que de passada els temes socials, l'oposició serà molt crítica amb la gestió d'aquest Govern en temes socials. Es preveu que se li recordi la retirada de la targeta sanitària als immigrants sense papers, la retallada de drets a la salut, l'educació i l'atenció, i que se li retregui el retard en el pagament de les ajudes a la dependència.


El + vist

El + comentat