5.000 dependents han mort sense prestacions a les Balears

El PSIB-PSOE carrega contra la política de retallades del PP i la responsabilitza d'aquest drama social

La diputada del PSIB-PSOE Conxa Obrador ha assegurat avui que en acabar aquesta legislatura hauran mort a les Balears unes 5.000 persones amb el dret reconegut a rebre ajudes com a dependents però que no hauran tingut prestacions per culpa de les retallades del PP.

La diputada ha fet aquesta afirmació arran de l'informe de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials que indica que Balears ha deixat de rebre 25,3 milions d'euros per les retallades en el sistema d'atenció a la dependència imposats pel Govern.

"El PP no ha augmentat ni un sol euro respecte del que el Pacte va executar el 2010, uns 80 milions d'euros, destinats a la dependència", segons ha assenyalat Obrador a través d'un comunicat.

Segons la seva opinió, "l'estalvi del Govern a les prestacions per dependència haurà fet que la recuperació econòmica anunciada per l'Executiu s'hagi finançat, en part, amb les vides d'aquestes persones".

La diputada socialista ha lamentat que el Govern elimini "serveis a les persones més febles" i ha assegurat que el recent anunci de concertació de places per a dependents fet per la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández, arriba "massa tard", perquè és el primer de tota la legislatura.

Més continguts de