Publicitat
Publicitat

El Govern deu 210 milions d'euros al Consell de Mallorca

Josep Vicent Marí, conseller d'Hisenda i Pressupostos, va prometre que el deute estaria eixugat abans de les eleccions de 2015

El Govern de les Illes Balears deu 210 milions d'euros al Consell de Mallorca. Enmig del debat per l'aprovació del pressupost per al 2015, que està previst que s'aprovi aquest dilluns amb els únics vots del Partit Popular, la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, va reconèixer que aquesta xifra era el deute que mantenia l'Executiu conservador amb el Consell de Mallorca.

El conseller d'Hisenda i Pressupostos del Govern de les Illes, Josep Vicent Marí Bosó, fa temps que afirma que abans de les properes eleccions "el deute serà història". A finals de 2013, abans de l'aprovació del projecte de llei de finançament dels consells del mes de març passat, Marí destacà que el deute històric que manté el Govern balear amb els consells estaria liquidat. "L'any 2013 finalitzarà amb una aportació econòmica molt important de l'Executiu que servirà per reduir de manera substancial el deute, però jo dic més: el 2015 el deute serà història", sentencià.

Malgrat els anuncis, però, el Govern continua sense abonar un deute que "limita i condiciona" l'execució del pressupost, tal com va assenyalar la consellera socialista Rosario Sánchez. "Gestionar el pressupost sense cobrar abans el deute del Govern en limita i condiciona l'execució, sobretot si no es té un calendari ni un compromís real de pagament", va destacar Sánchez. La consellera, a més, va expressar els seus dubtes que el Consell arribi a cobrar aquest deute. Una xifra que contrasta amb el deute que ha reconegut Marí Bossó. El conseller va reconèixer en el Parlament que el deute de l'Executiu amb tots els Consells en 177 milions d'euros.

En aquest sentit, cal assenyalar que el projecte de llei de finançament dels consells, que el Consell de Govern aprovà el 14 de març, té efectes retroactius a 1 de gener d'enguany i que atorga a les institucions insulars 39,5 milions més dels que rebien actualment, fins a arribar als 254,8 milions d'enguany, que és el mínim que rebran en el futur.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT