'Endavant les atxes': tretze músics catalans presenten la cançó de l'11-S

Alguns dels grups que hi han participat són Gossos, Els Catarres, Pepet i Marieta, Xeic i Buhos

L'ANC ha presentat la cançó oficial de la Diada d'aquest any, que porta per títol 'Endavant les atxes'. Es tracta d'una composició de Francesc Ribera, 'Titot', cantant de Brams i regidor de la CUP a Berga, i David Rosell, que és interpretada per tretze grups i músics catalans. Entre els participants hi ha Gossos, Els Catarres, Joan Reig (Els Pets), Meritxell Gené, Pepet i Marieta, Itaca Band, Buhos, Xeic, Joan Rovira, Pastorets Rock i Crossing.

El vídeo, que recull les intervencions de tots els artistes, es va rodar el 25 d'agost a Artés (Bages), sota la direcció de Xavi Gómez, i sonarà a les ràdios i televisions del país la setmana prèvia a la Diada.

La lletra recull el lema de la concentració d'aquest any, convocada per l'ANC i Òmnium, "A punt". "Dempeus i amunt, que ara tot es concentra en un sol punt", diu la cançó, que també afegeix que ara "arriba el gran moment d'empènyer els engranatges, ser fortes i valents, i endavant les atxes".

Més continguts de

Una Diada descentralitzada i amb crides a la unitat sobiranista

Així es va omplint, tram per tram, l'acte descentralitzat de la diada de l'Onze de Setembre

Segons l'última xifra oficial, hi ha 370.000 inscrits en les cinc mobilitzacions simultànies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga

137 Comentaris

El + vist

El + comentat