L'ANC i Òmnium asseguren que les manifestacions s'ompliran tot i haver-hi un 20% menys d'inscrits que l'any passat

Els organitzadors fan una última crida als "demòcrates" a inscriure's i participar de la mobilització, que ja té 342.000 inscrits, 100.000 menys que el 2015

"Les cinc ciutats estaran plenes". Així de contundent s'ha expressat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, en relació amb la manifestació independentista d'aquest Onze de Setembre, que es produirà simultàniament a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga. Les inscripcions, que aquesta setmana han tingut un "ritme molt intens", ja superen els 342.000 participants, una xifra, però, que significa un 20% menys que l'any passat (450.000).

L'objectiu ara és apropar-se als 400.000 inscrits, tot i que des de les entitats organitzadores estan convençuts que el nombre de persones inscrites serà "molt menor" que el total de participants. " Tornarem a fer història", ha assegurat, i ha recordat que seran les mobilitzacions "més importants de la història" a Tarragona, Lleida, Salt i Berga.

Tant Sànchez com el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, han fet una última crida per animar la gent a mobilitzar-se, i també a inscriure's per tal de facilitar l'organització. Cuixart s'ha dirigit un cop més " a tots els demòcrates, siguin del color que siguin", que tenen clar que "la democràcia és el bé més preuat i creuen que a Catalunya està qüestionada permanentment". "Qui garanteix la democràcia i té un projecte engrescador som aquells que volem construir la república catalana", ha dit el president d'Òmnium.

Així, des de l'ANC i Òmnium han assegurat que la Diada no reivindicarà "qüestions de tramitació parlamentària", com el suport a la qüestió de confiança, als pressupostos o al referèndum unilateral. Tot i així, Sànchez ha dit que l'estabilitat parlamentària "és bàsica per seguir avançant" i ha demanat al Govern i als partits independentistes que concretin "en dos mesos" els passos per culminar el procés sobiranista, una idea que es detallarà durant el debat de política general.

De fet, els organitzadors han insistit un cop més en la voluntat que la Diada reflecteixi la "unitat i transversalitat" del sobiranisme, en una expressió popular que, han dit, "retorna directament a la Diada de l'any 1976", de la qual es commemoraran els 40 anys.

 

Més detalls organitzatius

Els organitzadors també han revelat les persones que llegiran el manifest i presentaran l'acte a cada seu. Maria Barbal i Txe Arana seran a Lleida, Manolo Tomàs i Fermí Fernàndez a Tarragona, Gerard Quintana i Quim Masferrer seran a Salt, Núria Picas i Màrius Serra a Berga, i Pere Portabella i Anna Bertran a Barcelona. Segons han dit, aquestes persones "representen la voluntat de transversalitat" i tenen influència en els àmbits de la cultura, els moviments cívics, l'esport, la literatura, el cinema i, de la mà de Portabella, també per connectar la manifestació de diumenge amb els 40 anys de la Diada de Sant Boi.

El + vist

El + comentat