Torres demana que Felip VI i Joan Carles I compareguin al judici de Nóos

La reina Sofia, la princesa Corinna, Gallardón, Wert o Samuel Eto'o són altres dels testimonis que ha sol·licitat l'exsoci d'Urdangarín en el seu escrit de defensa

Continua l'estratègia de defensa de Diego Torres de tractar d'involucrar tota la Família Reial al Cas Nóos. Segons l'exsoci d'Iñaki Urdangarín a la fundació Nóos, tots els projectes que es varen tirar endavant eren lícits i, de fet, diu, tenien el vistiplau de la Casa Reial. És per això que, en l'extens escrit de defensa, demana les compareixences dels dos reis, Felip VI i Joan Carles I.

Al llarg dels 144 folis d'aquest document presentat pel seu misser Manuel González Peeters, Torres, que es declara innocent dels delictes dels que se l'acusa, demana la compareixença de fins a 400 testimonis, entre els quals destaquen, precisament, els noms dels dos monarques. Però ells no són els únics membres de la Família Reial que pretén que declarin en el judici que es durà a terme a l'Audiència Provincial de Palma. La Reina mare, Sofía de Grècia; l'amiga del Rei Joan Carles, Corinna Sayn-Wittgenstein; o la germana de l'actual cap d'Estat, la infanta Elena, són altres dels testimonis que demana Torres.

La llista de cares conegudes segueix: Rita Barberà, Alberto Ruíz-Gallardón, Francesc Camps, Jaime Lissavetsky, Alfonso Brufau, César Alierta, Samuel Eto'o o José Ignacio Wert.

Juntament amb l'escrit de defensa, Torres presentà 1.490 documents entre correus electrònics, fotos, factures i retalls de premsa. Els correus electrònics són els mateixos que ja va aportar al jutge José Castro durant la fase d'instrucció i que demostren, segons ell, l'absolut coneixement de la Casa Reial de totes les operacions que feia Urdangarin des de Nóos, gràcies al contacte que tenien amb el secretari de les Infantes, Carlos García-Revenga.

"Tot i que la Casa Reial no era cap soci, sí que supervisava, validava i aprovava el desenvolupament de l'objecte social; sense vistiplau, res no es duia a terme", diu l'escrit de Torres. L'exsoci d'Urdangarín manté que tots els negocis foren legals i que els preus estaven sotmesos als valors de mercat.

El + vist

El + comentat