Dossier 08/06/2012

Adelson ara dubta i vincula l'Eurovegas al futur de l'euro

Joan Serra
2 min
El president  De Las Vegas Sands, Sheldon Adelson.

BARCELONA.Semblava que el multimilionari Sheldon Adelson només mantenia un dubte: quina havia de ser la seu de l'Eurovegas, si Catalunya o Madrid. Però el propietari de Las Vegas Sands Corporation va plantejar ahir més interrogants relacionats amb la concreció del macrocomplex hoteler i d'oci que ha projectat a Europa. L'empresari nord-americà va assegurar que "no hi ha res sòlid" sobre la ubicació del projecte a l'Estat i va vincular la viabilitat de la inversió al futur de l'euro. "Qualsevol desestabilització de l'euro també trencaria l'acord", va afirmar durant la junta anual d'accionistes de la companyia, convocada ahir a Las Vegas.

L'allau d'informacions sobre la situació tempestuosa de l'economia espanyola també ha ressonat a la ciutat de Nevada. "Si passés alguna cosa que desestabilitzés l'euro o altres situacions que fessin que [el projecte de l'Eurovegas] no fos viable financerament, tindríem encara molt temps per prendre una decisió positiva o negativa sobre això", va raonar el propietari de Las Vegas Sands Corporation, paraules recollides per l'agència Efe. "No és un projecte espanyol, és un projecte per a tot Europa", va exposar Adelson a un inversor que havia mostrat la seva inquietud per l'etapa convulsa que viu l'economia espanyola. Quan li van preguntar per un possible rescat d'Espanya, l'empresari va puntualitzar que la seva companyia no depèn de la banca espanyola.

Uns 40 països amb opcions

Adelson no va poder assegurar a la junta d'accionistes que el projecte de l'Eurovegas s'acabarà concretant a Catalunya o Madrid i va subratllar que el radi de públic que el macrocomplex busca equivaldria a la distància que existeix entre Las Vegas i Nova York. "Si busquem un radi de cinc hores i mitja de vol, i excloem els països del nord d'Àfrica, on no veiem grans possibilitats de negoci, hi ha prop de 40 països", va raonar l'amo de la companyia. La inversió per executar l'Eurovegas ascendirà a 26.000 milions d'euros.

stats