Dossier 08/09/2012

Alcaldes del PSC al Baix Llobregat reclamen inversions a la comarca

Josep Ferrer
2 min
L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el de Cornellà, Antonio Balmón, ahir.

SANT BOI DE LLOBREGAT.Els alcaldes socialistes de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà han reclamat al govern de la Generalitat que no giri l'esquena als problemes dels ciutadans del Baix Llobregat. L'executiu català "està obligat a continuar treballant per aconseguir projectes d'inversió que generin riquesa econòmica i, en conseqüència, llocs de treball, donada la situació d'extrema duresa", diuen els quatre alcaldes en una carta que han enviat al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demanen una reunió urgent.

Tot i que fins ahir els alcaldes no s'havien pronunciat públicament ni a favor ni en contra d'Eurovegas, ahir van assegurar que no era el seu projecte. "No estem ni decebuts ni deprimits", diu l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. Malgrat tot, Balmón opina que "el Govern ha fracassat" amb Eurovegas i que l'executiu "somia de nit en Massachusetts, es desperta a Nevada i a la tarda està en blanc".

Els alcaldes també volen que les possibles noves inversions a la comarca es consensuïn amb el territori, a diferència del que ha succeït amb Eurovegas. L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV), també ha demanat a la Generalitat que inverteixi en aquest territori, al·legant que "si tenien diners per a Adelson han de tenir-ne per a la comarca". El president comarcal d'ICV, Arnau Funes, ha lamentat "l'insòlit paper" dels socialistes del Baix Llobregat, "que no han exigit res al Govern i han permès una negociació opaca d'amagat de la ciutadania i dels municipis", i considera "poc creïble" que "diguin ara que Eurovegas no era el seu model".

La plataforma Aturem Eurovegas, que manté el concert gratuït previst pel dia 15 contra el projecte, no es pensa dissoldre perquè vol donar suport als opositors d'Eurovegas a Madrid. Van dir que seguiran treballant per preservar el valor agrícola i mediambiental del delta, ja que "se segueix parlant de fer grans inversions en la zona", segons el portaveu, Jaume Grau.

stats