La CUP promet mà estesa per al dret a decidir i combat contra les retallades

Debut d'altura el del portaveu de la CUP al Parlament. David Fernàndez va oferir ahir "mà estesa" per a l'autodeterminació, però va advertir que actuarà amb el "puny ben tancat" contra les retallades.

El debut del portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, es pot sintetitzar amb una sola frase: "Mà estesa per a l'autodeterminació d'aquest poble i el puny ben tancat contra les retallades i qualsevol agressió als drets socials i als serveis públics". Fernàndez va fer compatible el to de veu pausat amb la contundència d'un discurs reconegudament "anticapitalista" que fa indissociable l'eix nacional -del conjunt dels Països Catalans- del social, un fet que va celebrar Artur Mas. "La crisi social, l'autodeterminació i la creació d'un estat per a Catalunya van lligades", va coincidir amb ell Mas. El portaveu de la CUP va reptar Mas a "desobeir" els límits de dèficit que imposen els mercats financers d'un "món governat per lladres i pirates" per buscar una via pròpia per sortir de l'atzucac del deute, amb casos com el d'Islàndia damunt la taula. Fernàndez va retreure a CiU que no anunciés la retallada de 4.000 milions fins després del 25-N. També va advocar per una moratòria dels desnonaments -Mas va reconèixer que l'administració ha actuat tard- i per deixar de "vendre's el país" a base de privatitzacions.

Contra la "bancada de la por"

Sens dubte, una de les intervencions de la CUP més aplaudides, la dirigida a la "la bancada de la por" del PP i C's, impulsora de l'intent d'"apartheid lingüístic": "No ens faran creure que l'Espanya més metafalangista és el futur d'aquest poble". El Parlament té un nou actor que, per ara, supera els paràmetres del parlamentarisme clàssic.

Més continguts de