Dossier 01/08/2012

La Cambra de Comerç retreu a l'Estat l'ofec de Catalunya

Elena Freixa
1 min

BARCELONA.Catalunya no pot retallar més el dèficit aquest any sense que hi hagi "un impacte molt negatiu en l'economia", va alertar ahir el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls. En roda de premsa, va lamentar que els sacrificis fets fins ara a Catalunya no han estat uniformes en el conjunt de l'Estat. "Els esforços han de ser similars a tot arreu", va insistir, criticant que la moderació que es demana a les comunitats autònomes a curt termini sigui "molt superior" que la que s'aplica a l'Estat.

Pel que fa a Catalunya, el president de la Cambra va refermar que el problema "de liquiditat i no de solvència" ve del dèficit fiscal amb Espanya. Si no hi hagués dèficit fiscal, va afegir, l'economia catalana tindria molta més solidesa. Segons Valls, reduint només un terç l'actual dèficit amb l'Estat, situat en el 8,6% es podria acabar amb el dèficit de la Generalitat.

Respectant el principi d'equitat, Valls va demanar un pla de racionalització a Espanya que inclogui més reformes, encara que es toquin pilars de l'estat del benestar. L'objectiu, va afegir, ha de ser la sostenibilitat. Les pensions és una de les despesa en què s'ha d'actuar, va avisar.

stats