CRISI FUNCIÓ PÚBLICA
Dossier 28/04/2013

Cap treballador públic cobrarà més que un secretari general

CiU i ERC fixaran un màxim salarial d'uns 80.000 euros i eliminaran totes les dietes

Roger Tugas
3 min
Oriol Pujol, Joana Ortega i Marta Rovira van presentar el 14 de març el primer acord sobre la retallada en la funció pública, que des de llavors intenten concretar.

BarcelonaCiU i ERC van presentar el 14 de març el seu acord per reformular la tisorada a la funció pública que el Govern havia anunciat inicialment com a idèntica a la del 2012, però aquell document encara contenia molts serrells oberts pendents de concretar i, des de llavors, no ha transcendit com evolucionaven. El cert és que, tot i que les trobades entre els negociadors d'ERC i el Govern se succeeixen -l'última va ser dimecres-, alguns punts encara resten força encallats.

L'executiu ho justifica perquè fins que no sàpiga el límit de dèficit definitiu no podrà acabar de concretar fins on pot cedir -i l'1,2% anunciat divendres per Madrid no ho facilita gaire-. Per contra, els republicans creuen que, a més, hi ha una qüestió ideològica de fons sobre fins a quin punt carregar a l'esquena dels empleats públics més remunerats el pes de les retallades. Sigui com sigui, al costat de les diferències sí que tenen punts de partida similars en alguns aspectes.

Màxim salarial

Ningú cobrarà més que un secretari general: 80.000 euros

Un dels punts que quedava en l'aire en l'acord entre CiU i ERC era l'establiment de retribucions màximes per al personal directiu del sector públic català. Tot i això, els uns i els altres parteixen del mateix objectiu d'un màxim salarial que impedeixi que cap treballador públic cobri més que un secretari general -79.652 euros anuals-, com passa actualment en diverses empreses públiques. Fins i tot hi ha directius que cobren més que el president de la Generalitat -136.835 euros anuals-. Aquest límit no seria conjuntural, sinó permanent, i tot i que l'estalvi seria mínim, CiU i ERC el veuen molt exemplificador. Agradi o no als afectats, fonts del Govern ja avisen que "no serà negociable", tot i que caldrà fixar quines excepcions es posen. ERC vol que siguin les mínimes, per fitxar perfils molt concrets per a càrrecs molt rellevants, com, per exemple, un delegat a Brussel·les.

Dietes i complements

Fi de les remuneracions extres no lligades a una tasca concreta

També serà exemplificador suprimir la majoria de dietes i complements per assistir a consells d'administració. Unes remuneracions que sovint engreixen de manera opaca el salari dels directius. S'eliminaran totes les que no corresponguin a "l'exercici d'una activitat d'especial complexitat, responsabilitat i dedicació" o a "tasques de gestió que no puguin ser desenvolupades en jornada ordinària". L'executiu ho veu bé i afirma que és una tendència que ja havia anat implantant anteriorment.

Supressió de la paga extra

Dubtes sobre quins són els salaris que en queden exempts

L'acord inicial de CiU i ERC preveia que els treballadors amb un salari inferior a un cop i mig el salari mínim quedessin exempts de la supressió de la paga extra, però que s'estudiés apujar el topall a dos cops el salari mínim, cosa que ara reclama ERC. El primer llindar només exclou de la mesura uns centenars de persones, però el segon n'agruparia unes 5.000. Els republicans també volen respectar la paga extra a aquells treballadors amb un salari baix per gaudir, per exemple, de la jornada reduïda per encarregar-se dels fills.

Una tisorada progressiva

Dificultats sobre com aplicar una retallada superior als sous alts

Tot i que ara es preveu que tothom perdi l'equivalent a una paga extra, l'afectació és diferent en cada empleat. Així, suposa prop d'un 7% del sou anual total als de les rendes més baixes, però només equival al 5% en les rendes més altes, ja que reben alguns complements salarials que no se suprimeixen perquè els cobren prorratejats. ERC reclama que es girin les tornes i que es retalli un 7% del sou a les rendes altes i un 5% a les baixes, fent progressiva la tisorada. El Govern al·lega que és complex no aplicar la mesura de manera lineal, però els republicans els recorden que el tripartit ja ho va fer així.

Hores extres

Compensació només horària amb excepcions per a col·lectius

A partir d'ara només es podran recuperar les hores extres amb compensació horària, amb excepcions -els bombers en un any amb molts incendis, per exemple-. En tot cas, l'hora extra es cobrarà com l'ordinària.

Conciliació familiar

Facilitats per compaginar la vida personal i laboral

L'acord preveu facilitats per conciliar la vida laboral i personal per compensar l'esforç dels empleats públics, com més dies lliures, flexibilitat horària i nous permisos.

stats