19/09/2013

Eurovegas enfronta el PP madrileny amb Rajoy

2 min
Eurovegas enfronta el PP madrileny amb Rajoy

Barcelona"No crec que hi hagi cap problema". La frase la va pronunciar Sheldon Adelson i es referia als canvis de la llei antitabac que Las Vegas Sands reclama per poder fer realitat el projecte d'Eurovegas a Alcorcón. Però el que Adelson donava per fet no s'acaba d'executar. Fer un vestit a mida per al magnat -ajustar la normativa als seus requeriments- ha estat l'obsessió del govern de la Comunitat de Madrid per assegurar-se la implantació del macrocomplex hoteler i de joc. Pendent que la companyia concreti el finançament del projecte, l'administració madrilenya pressiona per fer realitat les concessions que sol·liciten els inversors, també les que no estan al seu abast, com estovar la normativa antitabac per permetre que es fumi als casinos que s'aixequin a Alcorcón. "Correm un seriós risc que Eurovegas se'n vagi a un altre lloc", ha lamentat aquesta setmana el president madrileny, Ignacio González, en una missiva dirigida a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Eurovegas ha alimentat la confrontació del PP de Madrid amb Mariano Rajoy i el seu executiu. González no vol veure com se li esfuma un projecte amb xifres astronòmiques, que significaria, segons Las Vegas Sands, una inversió de 17.000 milions d'euros i la creació de 250.000 llocs de treball. El president madrileny va insistir ahir que el govern central "és conscient que s'ha de resoldre el marc legal com més aviat millor" per "fer factible" Eurovegas. El dia anterior, González ja havia recordat a l'executiu de Rajoy que les empreses "no poden esperar eternament", en referència a la indefinició sobre els possibles canvis normatius que estan a les mans de la Moncloa. Aquests dies el líder del govern madrileny ha rebut el suport de la seva predecessora, Esperanza Aguirre, que dimarts va considerar "incomprensible" qualsevol decisió que comportés desaprofitar un projecte com el d'Adelson. Aguirre és qui va capitanejar les negociacions amb el magnat.

El govern espanyol ha respost als embats dels noms propis del PP madrileny. Dimarts va ser el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, qui va subratllar que una retirada del projecte d'Eurovegas només s'explicaria per les dificultats a l'hora de trobar el finançament necessari. Ahir fonts del govern espanyol, consultades per l'agència Efe, van assegurar que l'executiu de Rajoy "està fent tot el possible per col·laborar amb el projecte". Tanmateix, les mateixes fonts també van recordar, com havia expressat el ministre Soria, que la concreció d'Eurovegas depèn que Adelson disposi dels recursos per edificar el macrocomplex.

La prudència de la ministra Mato

Mentrestant, la companyia manté el silenci, almenys oficial, sobre la concreció del projecte, les obres del qual havien de començar aquest any. "Res ha canviat des que es va presentar l'estudi de viabilitat", van apuntar portaveus de Las Vegas Sands a l'Estat consultats per l'ARA. Precisament ahir al Congrés, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, quan li van preguntar si l'Estat té previst modificar la llei antitabac va apuntar que l'executiu central està "buscant fórmules" per "fer compatible la necessària protecció de la salut i la creació de llocs de treball". Mato va mostrar-se "oberta al diàleg".

stats