Dossier 20/07/2012

L'oposició als ajustos de Rajoy omple València

Salvador Almenar
1 min
Els ciutadans també es van manifestar pel centre de València.

VALÈNCIA.En una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden a la ciutat de València, milers de persones -250.000 segons els sindicats, 35.000 segons la Policia Local- van sortir ahir al carrer per protestar contra les retallades aprovades pel govern espanyol i que afecten, especialment, el sector públic. Sota la pancarta dels sindicats, en què es podia llegir "Volen enfonsar el país. Cal impedir-ho", treballadors públics, però també empleats d'empreses privades, van mostrar la seva disconformitat amb les mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy. L'ajust suposa, en la seva opinió, el "desmantellament de l'estat del benestar".

A més del gran nombre de participants, un altre aspecte que van destacar els sindicats és que aquesta mobilització va aconseguir reunir tots els sectors de la societat, alguns poc habituals en les manifestacions.

Així, els assistents van ovacionar la gran quantitat de policies que es van afegir a la convocatòria i que van recórrer els principals carrers de València comparant les retallades amb un atracament. També van tenir una important representació els bombers, els professors i els treballadors públics afectats per un ERO, com és el cas de l'Empresa Municipal de Transports i Radiotelevisió Valenciana. Durant la marxa, que va durar més de dues hores, els assistents van corejar consignes reclamant la dimissió de Rajoy.

A les pancartes també hi va ser present Andrea Fabra, a qui els manifestants van agrair haver fet públic l'autèntic programa electoral del PP arran del seu famós " ¡Que se jodan! " En la lectura del manifest es va anunciar una gran marxa al setembre que acabarà a Madrid per exigir la celebració d'un referèndum amb l'objectiu de "fer fora" el govern del Partit Popular.

stats