Dossier 31/07/2012

Mas-Colell afronta la crispació amb l'Estat

Ara
1 min

BARCELONA."Potser no té gaire sentit acudir a aquests fòrums", va dir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, celebrat el 12 de juliol. Després d'aquesta evident indignació, el conseller afronta avui una altra trobada, que ha estat convocada novament amb presses i menys marge del que és habitual per encarar-les, ja que no va celebrar-se ahir la reunió prèvia, sinó que es farà aquest matí a primera hora, abans del Consell.

Fonts del departament de Mas-Colell van lamentar que no tenien ni l'ordre del dia que s'abordarà. Es dóna per descomptat, però, que el fons de liquiditat per rescatar comunitats com Catalunya i la petició de les comunitats de flexibilització dels objectius de dèficit seran temes que tindrà damunt la taula Cristóbal Montoro.

Després del "trencament" que va suposar l'anterior trobada -en paraules del número 2 de CiU, Oriol Pujol-, el d'avui serà el primer cara a cara. Mas-Colell, visiblement irritat després de la última trobada del Consell de Política Territorial fa unes setmanes, va acusar l'Estat de tractar les comunitats autònomes com a "súbdits" i no escoltar cap de les seves propostes. L'última cita del Consell va aprovar un objectiu de dèficit de les comunitats del 0,7% el 2013 i de l'1% el 2014, sostres que Catalunya va rebutjar perquè suposaven endurir els límits de l'1,1% i l'1% pactats per a aquests anys.

stats